Mijn naam is Ricardo Kuster, ik ben geboren in Bandung, Indonesië in 1955. Als 1-jarige verhuisde ik met mijn ouders naar Nederland. Hoe jong ik ook was, mijn aangeboren verlangen naar spiritualiteit nam ik mee naar Nederland. Mijn culturele achtergrond van ‘thuis’ verschilde zo veel van de Nederlandse cultuur dat ik sterk de behoefte voelde om op zoek te gaan naar mijzelf, naar wat mij drijft en mijn doel in het leven. Niet alleen wilde ik weten wat mijn eigen drijfveer was. Mijn belangstelling was veel breder; ik was ook nieuwsgierig naar wat een maatschappij beweegt. Welke verschillende maatschappelijke drijfveren er zijn.

Mijn zoektocht heeft me geleid naar boeiende meesters, zowel in Nederland als in het buitenland. Ieder van hen nam mij mee op reis naar een ander stukje van de spirituele verkenning door mijzelf en door werelden die verborgen gaan achter de sluiers van de geest en illusie. Door de verschillende stukken die zij me aanreikten, was ik in staat de puzzel, mijn eigen puzzel, te leggen en deze steeds verder uit te breiden.

Ik leerde mediteren, healen en readen en ik leerde wat mensen beweegt en welke verschillende behoeften er bestaan om spiritueel verder te groeien. Ik leerde te respecteren en waarderen dat ieder mens zich op een ander bewustzijnsniveau kan bevinden en daarvan uit te gaan. Ook behaalde ik mijn Masters in Business-Administration. Daarmee verbond ik mijn hang naar spiritualiteit met economie en de maatschappij en was voor mij de cirkel rond.

Ik heb ervaren dat wanneer we ons in een maatschappij verbonden voelen én weten met elkaar, met al het leven in én rondom ons, we de weg naar de hoogste vorm van spiritualiteit hebbe ontsloten. Alles wat we verlangen is hierin aanwezig.

Mijn spirituele zoektocht heeft mij mijzelf doen ontdekken. Ik herinner me wie ik ben, wat ik hier kom doen en wat ik er voor wil doen om dat doel te bereiken. Het is mijn weg om mensen en het bedrijfsleven te inspireren en begeleiden in hun persoonlijke en spirituele groei en bewustzijnsontwikkeling. Ik maak mensen bewust van hun eigen kracht en reik ze de tools aan om daar gebruik van te maken. ‘Laat je licht schijnen’ dat is mijn levensmotto en dat wil ik iedereen aanreiken die mijn pad kruist.

Ik hoop je te mogen ontmoeten en inspireren en je een ervaring en wijsheid mee te kunnen geven als deel van je spirituele reis.

Hartegroet Ricardo Kuster

Ricardo Kuster